gallery/ps_logo_web

 

 

Olen 54 vuotias maalaispoika Kalajoelta. Kiinnostuin politiikasta jo 90 luvulla kun Paavo "nahkurin orsi" Lipponen jymäytti SDP:n ja muun vasemmiston EU:n jäsenyyden kannalle.  Luonnollinen puoluekantani oli siis eniten EU-vastainen Perussuomalainen puolue. Ja sitä se on edelleen.

 

Muutenkin kannatan paikallista päätöksentekoja ja sitä että valtiolla pitää olla rajat ja rajatarkastukset ja sotilaallinen rajavalvonta, Piikkilankaa, betoniaitaa, miinakenttiä ja kameroita. Vähän niinkuin Trumpin Donaldi tuolla rapakon takana.

 

Yhteinen valuutta ei meinaa minulle mitään. Voin ostaa mersun osia ulkomailta luottokortilla, oli valuutta mikä tahansa. Jos jonkun valtion valuutan arvo laksee, se tarkoittaa vain sitä, että se valtio ei ole kilpailukykyinen. Valuutan arvon laskettua oikealle tasolle tavara alkaa taas liikkumaan.

 

Oulun paikallispolitiikassa sama kaava jatkuu. Reuna-alueiden asukkaana haluan päättää omien verorahojeni käytöstä itse omien kyläläisten kanssa. Ei siinä mitään keskushallinto-Oulua tarvita. Siispä itsenäinen Suomi, Itsenäinen Kiiminki, niillä mennään. Iso keskushallinto tuo vain turhia byrokratia työpaikkoja joka tasolle.  Paikallinen edustaja tietää aina alueensa asiat parhaiten. Kiimingin kunnan liittyminen Ouluun oli iso virhe. Nyt näemme kuinka palvelut pikkuhiljaa katoavat, vaikka Kiimingissä on terveitä veronmaksukykyisiä asukkaita paljon. Jos olisimme itsenäisiä, meidän ei tarviytsisi elättää oululaisia vapaamatkustajia ja työttömiä. Voisimme hyvin ylläpitää oman lukion, terveyskeskuksen, pienet kyläkoulut mukaanlukien. Nyt olemme täysin Oulun armoilla, varsinkin jos äänestämme Oulun alueen ehdokkaita ja suuria puolueita joissa on tiukka ryhmäkuri.

 

Nyt kun kuitenkin on tehty typeryys ja menty Oulu johtoiseen keskushallintoon, niin sen pitää olla äärimmäisen kevyttä. Turhat byrokraatit pois. Oulussa tarvitaan vain opettajia kouluissa. Kaikki muut virkamiehet oikeisiin töihin. Tekniikka puoli, kuten teiden- ja katujen kunnossapito on yksityistettävä.  Kaupungin veronmaksajien ei tule tukea yksityistä liiketoimintaa kuten parkkipaikkoja rakentamalla maan alle. Yritystoimintaa ei tule tukea veronmaksajien rahoilla. Ei varsinkaan mitään kannattamatonta toimintaa kuten esim tuulimyllyjä.

Ilmaisia yritystontteja on kaavoitettava lisää. Rakentamisen kustantavat yrittäjät sitten itse. Kaupunki näyttää vain paikan. Se on periaate.

 

Kaupunkisuunnittelussa on huomioitava se että tulevaisuudessa emme tarvitse keskustassa olevia liiketiloja. Kaikki kaupankäynti menee nettiin. Peltomarketit ilmaisine isoine parkkipaikkoineen on se Oulu, minkä minä haluan nähdä. Nekin häviävät pitkällä aikavälillä kun automaattinen ruokatarvikkeiden jakelu tulee. Yhden sukupolven voi kuitenkin peltomarketteja vielä tarvita. 

 

Tulevaisuudessa Suomi pärjää vain koulutetun työvoiman avulla. Siksi on äärimmäisen tyhmää lakkauttaa lähikouluja ja lukioita. Opetus on perus infraa. Sen päälle kaikki rakentuu, muuten yhteiskuntamme alkaa taantumaan. 

Aivoilla ne hommat tehdään nykyään. Voimaa ei tarvita, vaan tietoa, tunnetta, taitoa, älyä, kommunikaatiokykyjä ja osaamista. Niitä opetetaan koulussa. Myös meidän poijanpässien pitää opetella kirjoittamaan. 

 

 

 

 

 

www.000webhost.com