gallery/viitasuon_palstalla_24_10_2015
gallery/puukuorma

Tästä se puulämmittäjän hankintaketju alkaa.

 

Ensiharvennus metsiköstä tai päätehakkuun jälkien siivoamisesta

Tuosta oikealta ylhäältä pääsee Youtube sivuilleni. Siellä on koko puutyö prosessi kuvattuna eri vaiheissa.

 

Pihalle tuolee sitten tämän näköistä tavaraa. Keleistä riippuu mihin vuodenaikaan ajo onnistuu parhaiten. Suoperäisiltä paikolta pitää ajaa puut talvella kun maa on jäässä.

Puulämmitys ja puiden hankinta

V 1994 rakentamaani omakotitaloon valitsin lämmitysjärjestelmäksi puun, vaikka minulla ei ole metsää muuta kuin mitä tässä 20.000 neliön pihalla on, eli kahden hehtaarin tontin reunametsät.

 

Sitä monet ihmettelee, mutta puissa on pysytty. Toinen asia mitä ihmiset yleensä ihmettelee on se puun laatu ja koko mitä poltan.

 

Puun koolla taas ei ole lämpöarvon kannalta mitään merkitystä. Painoa kohti lämpöarvo on lajikkeesta riippumatta suunnilleen sama. Työmäärä vain vaihtelee.

 

 

 

Työmäärällä taas ei ole mitään merkitystä, koska minä tarvitsen liikuntaa. Mitään muuta liikunta motiivia en ole onnistunut itselleni löytämään, kuin nämä metsätyöt. Monta lajia olen kokeillut, mutta tämä on ainoa mikä oikeasti toimii. 

 

Maalämpökauppiaat mulle soittelee nykyään monta kerta vuodessa, kun ne näkee jostakin rekistereistä että talossani on puukeskuslämmitys, mutta olen sanonut niille niin, että sitten kun lääkäri on todennut minut kykenemättömäksi metsätöihin niin sitten lääkäri kirjoittaa minulle "maalämpöreseptin". Fiksummat kauppiaat ymmärtää yskän jo tässä vaiheessa ja luovuttavat. 

 

Toki olen valmistautunut siihen, sillä tontillani on hyvin tilaa vaakatasoon kaivettuun 600 metrin maalämpöputkistoon. Sen ja laitteiston takaisinmaksuaika on kuitenkin 20 vuoden luokkaa, joten ei sitä vielä kannata harkita

gallery/puuhommat_kasa_1000x750o

Tämmöisellä pajullakin olen lämmittänyt taloani muutaman vuoden. Yhtenä toisena vuonna oli terijoen salavaa yhden talon pihalta. Nekin palaa hyvin ja kattilan tuubiputket paloivat puhtaaksi

www.000webhost.com