Uskonnot ovat kaikkialla maailmassa. Ihmisillä on luontainen tarve uskoa johonkin korkeampaan voimaan. Varsinkin entisaikoina jolloin taudit ja luonnonmullistukset olivat ihmisille käittämättömiä ja selittämättömiä ilmiöitä ja sattumuksia. Nykyään tiedämme mistä taudit syntyvät ja miten niitä parannetaan. Silti ihmiset haluavat uskoa johonkin ja saada sieltä selityksiä asioille jotka heitä askarruttavat. Myös henkilökohtaista  turvaa ja mielenrauhaa haetaan uskonnoista. Huonoa omaatuntoa lepyytetään rukoilemalla anteeksiantoa korkeammilta voimilta. Monilla ihmisillä myös elämänhallinta sujuu paremmin kun on uskossa ja otta elämänohjeet ukonnollisesta yhteisöstä. Se heille suotakoon. 

 

On kuitenkin joitakin uskonnollisia ilmiöitä, joita ainakin minä ja monet muutkin länsimaaliset ihmset pidämme vaarallisina ja ei toivottuina. Näitä ovat erilaiset ruumiin silpomiset, naisten aseman sortotoimenpiteet, väkivaltainen kasvatus ja mielipiteen kahlinta.  Länsimaissa mielipiteitä ei kahlita ja siksi me olemmekin teknisessä ja yhteiskunnallisessa kehityksessämme tulleet ylivoimaisiksi. Uskontojen kanssa yli-innokkaasti peuhaavat kansakunnat ovat jääneet suunnilleen kivikauteen.

 

Josssain päin maailmaa miehet eivät osaa käyttäytyä nähdessään naisen olevan joko alasti, niukoissa vaatteissa, hiukset vapaana tai pukeutuvan vartalonmyötäiseen asuun on ongelma

Jos sieltä maasta tänne pakolaisena tai työn perässä muuttava mies aikoo tulla länsimaihin hänen täytyy opetella käyttäytymään ja hillitsemään himonsa ja pystyttävä pitämään kalunsa housuissa. Jos se ei onnistu niin tervemenoa takaisin sinne missä naiset laitetaan säkkiin. Näin se vain menee.

 

Jotta ymmärtää uskontoja ja niiden syntymekanismeja täytyy ensin ymmärtää ihmisten välisen toiminnan perusasioita. 

 Aina kun jossakin päin maailmaa, jossakin yhteiskunnassa, syntyy suuria varallisuuseroja, niiden seurauksena syntyy liikkeitä, jotka ovat todella ilkeämielisiä, väkivaltaisia ja vallanhaluisia rumia otuksia. Sanottakoon näitä liikkeitä ja otuksia nyt vaikkapa "rumiksi ilmiöiksi". Jopa oma uskontomme kristinusko, syntyi aikana, jolloin Rooman valtakunta piti valtaa Juudean maalla, nykyisen Israelin alueella, jossa eli ensimmäisiä ns kristittyjä elikkä juutalaisia. Juutalaisilla oli yksijumalaisen uskonsa lisäksi eräs erityispiirre. He kouluttivat kaikki yhteisönsä jäsenet erittäin pitkälle. Juutalaisten kouluissaan opetetiin  alusta lähtien muutakin kuin uskonnollista höpötystä. Laskentoa, maataloutta, käytöstapoja ja vieraita kieliä. Tämä aiheutti sen, että juutalaisyhteisö oli ylivoimainen teknisessä, taloudellisessa ja kaupallisessa  kehityksessä. Tämä aiheutti naapuriyhteisöissä suurta tyytymättömyyttä ja kateutta. Samoin Rooman valtio piti tällaista liikettä vaarallisena omalle valta asemalleen ja yritti tukahduttaa sen. Jeesus nimisen juutalaisen profeetan surmaaminen oli vain eräs tätä pyrkimystä tukeva toimenpide. Yksi teko monien muiden joukossa.

Muita rumia otuksia ovat kommunismi, sosialismi ja jopa pahin kaikista eli islaminuskonto, joka ei ole ollenkaan uskonto vaan eräs varhaisimmista epätasa-arvon ja eriarvoisuuden synnyttämistä "ruma ilmiö" liikkeistä.
Meillä Suomessa tämä asia on ymmärretty jo ajat sitten ja verotuksella on hoidettu asiat niin että keskiluokka on mahdollisimman suuri. Tämä keskiluokka pitää "rumat ilmiöt" kurissa eikä niihin näinollen synny kasvupohjaa. Ne kuihtuvat aina ja kaikkialla alkuunsa jos tulonjakopolitiikka on kunnossa.

Nyt tänne maahan on kuitenkin vieraan vallanpitäjän vaikutuksesta (EU) päästetty juuri näitä rumien ilmiöiden kannattajia eli islaminuskoisiksi itseään nimittäviä ihmisiä. Ihmisiä, jotka eivät halua, eivätkä ole vähimmässäkään määrin motivoituneita omaksumaan meidän arvojamme. Nämä ihmiset tulevat tänne vain syrjäytymään ja radikailisoitumaan ja aiheuttamaan lisää eriarvoisuutta.
Niistä ihmisistä ei valitettavasti tule yritysten omistajille halpoja työntekijöitä kuten tulee muualta maailmasta saapuvista ihmisistä, olivatpa he ihonväriltään millaisia tahansa.

Meillä on käytössämme omat, aivan hyvät arvot, joiden varassa voimme elää ja jatkaa omaa konsensus tyyppistä yhteiskunnallista elämäämme. Jotkut sanovat sitä omaksi yhteiskuntapolitiikaksi. Tasa-arvo ja oikeudenmukainen tulonjakopolitiikka ovat niitä arvoja, joilla olemme onnistuneet tämän maan pitämään todella hyvässä kunnossa. Viime sodassa oikestolaiset voimat olivat hyvin halukkaita tuhoamaan ja vastustamaan erästä toisen nimistä "rumaa ilmiötä". Silloin sitä sen aikuista "rumaa ilmiötä" sanottiin kommunismiksi ja se oli silloin isoin voimin ja resurssein tulossa itärajan yli tänne. Se onnistuttiin suurin ponnistuksin ja uhrein tuhoamaan ja tekemään myöhemminkin suhteellisen voimattomaksi. Suuri tekijä tähän vaarattomaksi tekemisen onnistumisessa oli nimenomaan oikeudenmukainen tulonjako.

 

Kristinusko oli aivan samanlainen ellei pahempikin ilmiö kuin islaminuskonto. Tapahtui onneksemme kuitenkin keskiajalla niin, että  uskontomme sisällä riehuneet erittäin väkivaltaiset uskonsodat alkoivat vähenemään ja kristinusko muuntui suvaitsevaisempaan suuntaan. Nykyään kirkon lukuisten jakautumisten ja herätysliikkeiden välillä ei enään käydä väkivaltaisia sotia. On ymmärretty se, että Raamatun kirjoitukset eivät ole suoraan Jumalalta tulleita ohjeita vaan niitä voidaan tulkita ja eri tulkitsijat voivat elää toisella tavalla tulkinneiden kanssa pääosin jopa henkisestikin väkivallatonta rinnakkaiselämää. 

Islamin uskonto puolestaan luottaa edelleen Koraanin olevan suoraan Allahilta tullutta kirjaimellisesti otettavaa opetusmateriaalia ja niinpä sen tulkintojen päältä käydyt sodat ovat poikkeuksetta erittäin väkivaltaisia. Minkäänlaista keskusteluja eri tulkintasuuntien välillä ei sallita.  

 

Uskontopoliittista pohdintaa

www.000webhost.com